Hotline
05372132863

Mimaride Cephe Tasarımı

Mimaride cephe tasarımı kat planları ve vaziyet planı çizildikten sonra yapılan ve binanın bittiğinde dışarıdan nasıl görüneceğini belirleyen çalışmalardır. Mimaride cephe tasarımı mimarlar ve cephe tasarımcıları tarafından yapılırlar. Mimaride cephe tasarımı yapabilmek için bir çok farklı dalda mimari bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. En başta ihtiyacınız olan bilgiler malzeme bilgileridir. Mimari cephe tasarımı yaparken kullanabileceğiniz malzemeleri bilmeniz gerekir. Ne malzeme kullanılacağını bilmeden tasarım yapmaya kalkmak kumaşlar hakkında hiçbir şey bilmeden elbise dikmeye çalışmaya benzer ve sonuç vermez.

Ardından bilmeniz gereken şey ise mimari tarzlardır. Tasarımda kullanabileceğiniz günümüzde ve geçmişte kullanılan mimari tarzları bilmek çizim yaparken size yol gösterir. Ayrıca sıklıkla ilham almak için kullanılan bir yöntem daha vardır ki bu da başta internet olmak üzere çeşitli kaynaklardan geçmişte yapılan mimari tasarımları incelemektir. Örnek mimari tasarımları incelediğinizde kendi projenizde uygulayabileceğiniz bir çok fikir elde edebilirsiniz. Ayrıca bu mimari cephe tasarımı örneklerini incelerken de dikkat edilmesi gereken bir diğer konu yapacağınız yapının tipidir. O yüzden cephe tasarım örnekleri araştırmalarınızı aynı zamanda inşa edilecek yapı tipine göre yapmanız büyük önem taşır.

Mimaride Cephe Tasarımı

Cephe Modelleri

Cephe modelleri örneklerini incelemenin öneminden bahsetmiştik. Her şeyden önce böyle bir araştırmayı uzun soluklu olarak yapmak isterseniz bu işin en iyi adresi kesinlikle Pinterest internet sitesi veya mobil uygulamalarıdır. Pinterest internet sitesine gitmek için burayı tıklayabilirsiniz. Çok zaman harcamadan örnek modelleri ve görselleştirme çalışmalarını görmek isterseniz bu durumda da sizleri internet sitemizdeki cephe modelleri sayfamıza bekleriz. Cephe modelleri sayfamızda sizin için derlediğimiz modern cephe tasarımları bulunmaktadır. Cephe tasarımları sayfamıza gitmek için de burayı tıklayabilirsiniz.

Cephe Tasarım Örnekleri

Cephe tasarım örnekleri bölümünde de aslında cephe modellerine benzer bir çalışma yaptık. İki bölümden birini yayınlamak için çıktığımız tartışmada ekipçe iki sayfayı da yayınlama ve beğenilerinize sunmaya karar verdik. Cephe tasarım örnekleri sayfamızda da aynı cephe modelleri sayfasında olduğu gibi sizler için seçmece cepheleri getirdik. Genel olarak hem bina hem de villa tasarımlarını incelediğimiz bu bölümden sonra sadece villa cephe tasarımlarını incelediğimiz bölümlerde olacaktır. Cephe tasarımı örnekleri bölümüne gitmek için tıklayınız.

Villa Cephe Tasarım Örnekleri

Villa cephe tasarım örnekleri bölümünde sadece kendi yaptığımız villa cephe tasarımlarından sizler için bir derleme yaptık. Villa cephe tasarımı ekipçe en keyif alarak yaptığımız işlerden biridir. Bu bölümde özellikle modern villa cephe tasarımları olmak üzere farklı villa cephe tasarımlarını inceledik. Villa cephe tasarımı ve villa render işleri yapılırken tamamen müşterimizin zevkine göre hareket etmeye özen gösteririz. Villalar sahiplerine özel karakteristik özellikler barındırdıkları için bu hizmette bu konuya çok dikkat ediyoruz. Villa cephe tasarım örneklerini incelemek için burayı tıklayabilirsiniz.

Modern Villa Tasarımları

Modern villa tasarımları bölümünde biraz kendi tarzımızın dışına çıkarak kendi tasarımlarımız yerine dünyaca ünlü cephe tasarımlarını sizlerle paylaştık. Bu bölümde özellikle modern villa cephe tasarımlarının farklı kıtalardaki en iyi örneklerini derledik. Genel olarak modern tasarımlar olmak ile beraber kıtalar arasında modern kavramının ne kadar değişiklik gösterebileceğini de kanıtlar nitelikteki örnekleri incelemenin sizin tasarımlarınıza da büyük faydası olacağından eminim. Modern villa tasarım örneklerini incelemek için burayı tıklayabilirsiniz.

Tasarım Tarzları

Mimari tarzları bilmek bir mimarda olması gereken başlıca yeteneklerden bir tanesidir. Cephe tasarımı yapan ancak mimar olmayan arkadaşlara da her zaman bu konuda ilham vermeye çalışıyorum. Üniversitelerin ilgili bölümlerinin müfredatlarını inceleyerek neler öğrenmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Eğer bu bilgi birikimini yapmadan cephe tasarımını veya benzer 3d tasarımları çizmeye kalkışırsanız ancak operatörlük seviyesinde veya başka tasarımların birebir kopyalanması seviyesinde kalabilirsiniz. Sizler için bugüne kadar mimari geçmişimizi en çok etkilemiş olan bazı mimari akımları derledik.

Klasik Mimari

Klasik mimari en eski mimari tarzlardan bir tanesidir. Klasik mimari akımından bahsetmek yerine aslında klasik mimari akımlarından bahsetmek gerekir. Gotik, rönesans veya barok mimari akımları birer klasik mimari tarzdır. Bu tür klasik mimari tarzlarını çok daha fazla sayıda örneklendirebilirsiniz. Yine de klasik mimari dediğimiz zaman akla genelde en çok antik döneme ait mimari akımlar gelmektedir. Özellikle halka klasik mimariyi tarif edebilir misiniz dediğinizde size genelde Roma sütunlarından veya mermer üzerine elle yapılan motiflerden bahsederler. Bu konuyu daha fazla okumak için klasik mimari sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Klasik mimari sayfamıza gitmek için burayı tıklayınız.

Modern Mimari

Modern mimari 19. yüzyılın sonlarında doğan ve günümüzde de devam eden bir mimari akımdır. Son derece kuralcı yapıya sahip eklektik mimari tarzına karşı serbest çalışmaya yakın bir bakış açısı doğmuştur. Mimari tarzlar içerisinde en kuralsız ve tanımsız olan mimari tarz modern mimaridir. Modern mimari akımında kuraldan ziyade serbest çalışma stili ile oluşturulan birbirinden tamamen farklı yapılar vardır. Diğer bütün mimari akımlarda yapılar birbirine belli kurallar çerçevesinde benzerken modern mimarinin açıklaması birbirine benzemeyen yapılardır. Ancak iş tam da öyle gitmiyor açıkçası sizin de farkında olduğunuzu tahmin ediyorum. Şu anda değil ülkelerdeki şehirlerdeki binalar, bütün dünyada ki binalar birbirlerine son derece benzemeye başladılar. Modern mimari hakkında daha fazlasını okumak isterseniz burayı tıklamanız yeterli olacaktır.

Antik Roma Mimarisi

Antik Roma mimarisi hakkında sanırım tarafsız kalmam mümkün değil. Uzak ara en sevdiğim mimari tarz olan Antik Roma mimarisinin ilk örneklerini milattan önce 1. yüzyılda İtalya çevresinde görmekteyiz. Milattan sonra 4. yüzyıla kadar toplam 5 yüzyıl boyunca devam eden bu akım özellikle İtalya çevresinde son derece güzel eserler ortaya çıkartıştır. Bu eserlerin bir çoğunun günümüze kadar korunabilmesi de ayrı bir şanstır. Antik Roma mimarisinde beni bu kadar etkileyen iki unsurdan bir tanesi kullanılan malzemeler diğeri de heykelciliğin tarzın temel yapı taşını oluşturuyor olmasıdır. Bu konuyu gelin Antik Roma mimarisi sayfamızda daha uzun olarak anlatalım. Antik Roma mimarisi sayfamıza geçiş yapmak için burayı tıklayınız.

Gotik Mimari

Gotik mimari Romanesk mimari akımı ile Rönesans mimari akımı arasında yer alan ve dini tabanlı bir mimari tarzdır. Gotik mimarinin amacı tanrının büyüklüğü karşısında insanın acizliğini göstermektir. Ortaçağda Hıristiyan toplumlarda yaygın olarak gözlemlenen Gotik mimari ağırlıklı olarak dini yapılarda kullanılmıştır. İnsanların ibadethanelere girmeden önce özellikle giriş kapısının hemen dışında büyük kuleler ve süslemeler ile başları döndürülürdü. Yapının içerisine girildiğinde de özellikle ibadetin yapıldığı büyük salonlarda son derece yüksek tavanlar ve bu tavanlardaki iddialı süslemeler ile bir kez daha insanların duyguları kontrol edilmekteydi. Bu konuda hazırlamakta olduğumuz uzun bilgilendirme yazımız yakında hazır olacak. Hazır olduğunda bu sayfa üzerinden bağlantı bilgilerini paylaşacağız.

İskandinav Mimarisi

En yeni mimari akımlardan bir tanesi olan İskandinav mimarisi adından da anlaşılacağı gibi Kuzey Avrupa Ülkelerinde ortaya çıkmış bir akımdır. 20. yüzyılın ortalarında ortaya çıkan bu akım sadelik üzerine kuruludur. İskandinav mimarisinin görüldüğü ülkeler Finlandiya, Norveç, İsveç, İzlanda ve Danimarka’dır. Refah seviyesinin en yüksek seviyelere taşındıkları bu ülkelerde bu denli sade bir tasarım tarzının bu kadar yaygınlaşması egolarından ve ihtişam duygusundan ne kadar arındıklarının en güzel göstergesidir. İskandinav mimarisi hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Rustik Mimari

Rustik mimari konusunda diğer mimari akımlarda olduğu gibi hem dış hem de iç mekan tasarımlarında bahsetmek biraz zordur. Rustik mimari daha çok iç mekan tasarımları hakkında bir olgudur. İç mekanda sade ve özellikle ahşap ağırlıklı tasarımlar yapılır. Bu ahşap tasarımların da çoğu boyanmadan doğal rengi ile bırakılır. Hatta kullanım izleri oluşturulur ve bazen mobilyalar bilinçli olarak yıpratılır. Rustik mimari sadeliği ve doğayı harmanlayan bir yapıya sahiptir. Rustik mimari konusunda daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Mimaride Cephe Tasarımı Fikirleri

Mimaride cephe tasarımı nedir konusunda sizlere olabildiğince özet fakat fazla bilgi içeren bir sayfa hazırlamaya çalıştık. Mimari cephe tasarımına genel dış cephe tasarımı da denilir ancak zaten cephe dışarıda olduğu için aslında akademik dilde böyle bir karşılık yoktur. Dış cephe tasarımı tabiri daha çok inşaat sahalarında kullanılan ve sanırım iç mekan tasarımının zıttı anlamında dış cephe olarak adlandırılan bir durumdur. Cephe tasarımı için gerekli konulara değindiğimiz bu bölümde tek eksiğimizin cephe tasarımında kullanılan malzemeler olduğunun farkındayız. En kısa süre içerisinde bu konudaki eksiklerimizi de tamamlayarak sayfamızın eksiksiz hale getirmeyi planlıyoruz.